top of page

Helena Munktell: Kleines trio


I konserter har jag lyssnat på Bränningar (Symfonisk bild) Op. 19 av Helena Munktell. Men jag har ännu inte lyssnat på hennes kammarmusik i någon konsert. Helena Munktell (1852–1919) är en svenska kvinnlig tonsättare. Man kan se tonsättarens autograf till en kort pianotrio (Kleines trio) på Musik- och Tetaterbibliotekets webbplats. Jag försöker nu att skapa en renskrift utifrån autografen tillsammans med mina musikervänner och vi provar spela den. Genom tonsättarens autograf, kan man gissa hennes väg att komponera musiken. Vi fortsätter att arbeta för att tolka tonsättarens tankar. Det är verkligen roligt att göra detta arbete genom diskussioner med violinisten och cellisten.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Me
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
bottom of page