top of page

Litet om mig och mitt intresse för svensk musik

När jag studerade piano i Frankrike 1995 – 1998 gick jag på Operan. Det var litet lustigt att alla operasångare som jag tyckte om var svenska. Jag började lyssna på deras skivor och jag kom att lära känna svenska tonsättares romanser genom skivorna. När jag lyssnade på Wilhelm Stenhammars "Sverige" för första gången, visste jag inte vem Stenhammar var. Jag visste inte heller han är svensk och jag kunde inte förstå vilket språk texten till sången är. Men jag blev rörd av musiken och jag fick tårar.

Jag började lyssna på olika svenska tonsättares romanser, såsom Emil Sjögren, Wilhelm Peterson-Berger, Hugo Alfvén, Ture Rangström m.fl. Så småningom började jag lyssna på deras kammarmusik, orkesterverk, deras efterföljares musik.... Jag kom att lyssna på olika perioders svenska tonsättares musik.

Jag grundade musikföreningen "Friends of Stenhammar" som består av musiker i Japan 2004 och jag har själv spelat svenska tonsättares musik i många konserter.

Jag flyttade till Stockholm i januari 2015. Jag hoppas att jag kan forska om svenska tonsättare musik ur en musikers perspektiv genom att framföra musiken. Svenska tonsättares musik spelas "ännu" inte ofta särskilt utanför Sverige. Min önskan är att svenska tonsättares fina verk kommer att sepals oftare, snarare naturligare i flera konserter i hela världen.

När jag blev intresserad av svenska tonsättares musik, var det ännu inte vanligt att använda internet. Det var mycket svårt att få informationer om svensk musik. Men tack vare internet har man kommit att kunna få olika informationer hemma och att kunna kommunicera flera personer som har samma intresse i hela världen. Jag tänker skriva om svensk musik i den här bloggen.

Tags:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Me
  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
bottom of page